Liberaal Joodse Gemeente Gelderland, progressief en gastvrij.

23 april 2018 | 8 Iyyar 5778

Oneg Sjabbat 2018: inschrijving geopend

Oneg Sjabbat 2018: inschrijving geopend

Op sjabbat 21 april 2018 is Utrecht de gastkehilla van de landelijke Oneg Sjabbat. Het wordt een feestelijke dag, want we vieren dan samen met alle LJG-leden het 25-jarig bestaan van de Utrechtse kehilla en het 70-jarig bestaan van Israël!

 

Gezellige dag

Naast de keuze uit twee bijzondere sjoeldiensten biedt de Oneg nog veel meer. Prikkelende lezingen, creatieve workshops en inspirerende rondleidingen en excursies door Joods Utrecht. Voor kinderen en jongeren is er zelfs een heel eigen programma. Op de website vind je het meest actuele programma[link naar: www.ljgutrecht.nl/oneg].

 

Uiteraard is een joods feest pas een feest als er ook wat te nasjen is, en dus kun je rekenen op genoeg lekkers, een heerlijke lunch en een gezellige borrel!

 

Reserveer nu

De kosten bedragen 25 euro per volwassene. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is de toegang geheel gratis.

De afgelopen jaren was de landelijke Oneg steeds snel volgeboekt. Meld je daarom nu aan[link naar www.ljgutrecht.nl/aanmelden].

 

Lonie Querido-Reichmann

Voorzitter LJG Utrecht

 

Mede namens de Oneg-commissie [mailto:oneg@ljgutrecht.nl]: Becca Brinkhuis, Ineke van der Hoek, Lieske Hené, Anat Keysar, Arik Nativ, Jeanette Pagrach-van der Hoeven, Naomi Querido, Tamar Walma en Kees Wegman

 

Nieuws

Op 29 april vindt in Deventer het dubbelprogramma Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet plaats Lees meer >>
Op vrijdagavond 30 maart begint Pesach met de rituele maaltijd, de seider, waarin het overijlde begin van de uittocht uit Egypte wordt herdacht. Een belangrijke episode in de seidermaaltijd is het expliciet noemen van de symbolische ingrediënten: het pesachoffer, de matsa en het maror kruid. In de Hagadasjel Pedsach (de gids tijdens de seider) staat (onder 11 in de Hagada van het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom) ‘Rabban Gamliël zei altijd: “Wie op Pesach niet de volgende drie zaken noemt heeft niet aan zijn verplichting voldaan, namelijk het pesachoffer, de matsa en de maror”’. Een enkele aantekening bij deze drie zaken. Lees meer >>
Op 22 april 2018 geeft het Jiddisj Projectkoor Lechayim een concert in Deventer. Lees meer >>
Boekhandel Jansen en De Feijter organiseert op  Lees meer >>

april

  • <  
  •   >
z m d w d v z
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

tree1

tree2