Liberaal Joodse Gemeente Gelderland, progressief en gastvrij

25 mei 2017 | 29 Iyyar 5777

Levensbeschouwelijke Meeting voor Jongeren

Levensbeschouwelijke Meeting voor Jongeren

Op zondagmiddag 21 mei aanstaande van 13:30 uur tot 16:30 uur organiseert de Werkgroep Interreligieuze Ontmoetingen (IRO) een Levensbeschouwelijke Meeting voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar oud in Dieren.

We wandelen van kerk via synagoge naar moskee. 

De middag zal in het teken staan van speeddaten in de kerk. Samen praten en nadenken over levensbeschouwelijke dilemma's en stellingen in de synagoge. En ter afsluiting een gezamenlijke High Tea (Hi'T) in de moskee.

Ben je ongeveer tussen de 18 en 35 jaar oud? Ben je christen, moslim, jood, atheïst, spiritueel, humanist of nog net even anders?

Wil je kennis maken met jongeren vanuit een diversiteit aan levensbeschouwelijke achtergronden? Zou je ook wel eens van gedachten willen wisselen over levensbeschouwelijke thema's, zoals levensvragen en normen en waarden?

Weet je iets lekkers om mee te nemen naar de Hi'T (liefst iets vegetarisch in verband met de diverse diëetwensen)?  Geef je dan uiterlijk 14 mei op via het emailadres iro.activiteit@gmail.com.  Je ontvangt dan nog een persoonlijke uitnodiging per mail met specifieke tijdstippen en plaatsen.

We kijken uit naar jouw aanmelding en komst! Werkgroep Interreligieuze Ontmoetingen (IRO) iro.activiteit@gmail.com

Nieuws

De LJG Gelderland organiseert al jaren lessen voor de kinderen en feesten met speciale activiteiten voor de kinderen. Pesach 2017 is net geweest en Sjawoe'ot komt er weer aan. Over het onderwijs aan de kinderen lees meer op deze pagina. Zie de recente foto's van Poeriem 2017 onder Blik terug Lees meer >>
We hebben een periode van herdenken achter de rug, Jom haSjoa, Jom haZikaron, vandaag, dat ik dit schrijf is het 4 mei. We kijken terug op de Tweede Wereldoorlog, op de verschrikkingen, die alleen de ouderen onder ons nog aan den lijve hebben ervaren, op de systematische moord op aanvankelijk nietsvermoedende onschuldige Nederlandse burgers van Joodse signatuur. Sta mij toe om in deze week van herdenken iets van een persoonlijk herdenken met u te delen. Lees meer >>
Reizen door de Tora – Van het Begin naar de Berg: Genesis en Exodus, commentaren op de parasjot van de week. Intussen is vanaf januari 2017 verkrijgbaar: het boek over de overig delen van de Tora, ‘Reizen door de Tora, van de Berg naar de Rivier, Leviticus, Numeri, Deuteronomium Lees meer >>

mei

  • <  
  •   >
z m d w d v z
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

tree1

tree2